Witam, dzisiaj przejeżdzając obok dworca PKP w Lęborku, zauważyłem skład PTK HOLDING S.A. ZABRZE. Na bocznicy stała lokomotywa T448P032 oraz odstawiona 201E-227 .
Ale fajnie tam masz.... W Wejherowie nie widziałem czegoś takiego ostatnio, jak to tam dotarło?
Pewnie przyjechało po torach ;)
_________________ Znak Orła potęgi symbol prowadzi nas
Mieczem i tarczą wezmiemy to co było nasze od lat
Znów pójdziemy pokazać światu na co nas stać
Nasz wiara dziś do zwycięstwa wskaże nam szlak
speed_cars
Wysłany: 2007-10-30, 21:19
Nie mam zielonego pojęcia skąd to się wzieło, ale wiem jedno. Dzisiaj widziałem jak rozładowywali węgiel z wagonów na bocznicy. Podobno jutro w nocy mają wracać.
Wiek: 39 Dołączył: 16 Sie 2007 Posty: 18 Skąd: Gdańsk/Wejherowo
Wysłany: 2007-11-04, 18:53
A ja mam takie info.
Relacji dokładnie nie znam, będę mieć jeszcze na dniach. To jest skład ze Śląska a przyjechał do Lęborka gdyż elektrociepłownia zamawiała węgiel na zimę. Tak jak Speed_cars pokazał to na fotkach lokomotywy to T448p032 oraz "helmut" 201E-277. Przywędrowały w poniedziałek.
Niestety nie mam dokładniejszych danych. Ale sie jeszcze dowiem.
Z tego co wiem, to w roku przewidziane są 2 takie transporty w roku (corocznie). 1szy już był. Drugi podobno będzie jutro.
Ja się na ten skład wybrałem w środę. Gdy przyjechałem rannym sprinterem o 9.30 prułem na rampę gdzie odbywał się przeładunek z wagonów na tiry, za pomocą sprzętu hydraulicznego. Było także dużo pracowników, być może dyrektorzy ds transportu. Faktem jest, że za ich pozwoleniem zrobiłem kilka zdjęć. Można je będzie oglądać niebawem na mojej galerii. Cały transport
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum